Як підготувати нову коптильню до роботи?

УВАГА: Після покупки перед першим приготуванням необхідно коптильню промити гарячою водою та прогріти на джерела вогню протягом 20-25 хвилин. Зняти кришку із корпусу. На дно корпусу насипати тирсу або тріски, розподіливши їх рівним шаром, з розрахунку 100-150 гр. на 1 годину роботи.

Для початку потрібно підготувати коптильню до роботи. Тобто протерти її від пилу, який міг накопичитися в ньому за час зберігання або поки він стоял без справи. Протерти потрібно всі внутрішні та зовнішні частини. Особливо зверніть увагу на піддони для тріски, продуктів та дно самої коптильні.

Для початку витрусіть тріску, зітріть жир серветкою або паперовим рушником. Після цього замочіть ємність разом із піддонами та решітками з миючим засобом для нержавіючої сталі. Відмінний результат дають розчини на лужній основі: вони чудово знімають забруднення, а поверхня залишається гладкою та блискучою.

loading
×