Як підготувати трубку до куріння?
Перед набиванням трубки ретельно, але не в пил розімніть тютюн до отримання фракцій одного розміру. Засипте тютюн у чашу до верхнього краю і примніть по всій поверхні до 1/3 чаші. Насипте тютюн ще раз і примніть його приблизно до середини трубки.
Щоб правильно розкурити люльку спочатку потрібно взяти запальничку або сірник і піднести її до поверхні тютюну, провести вогнем в 2-3 мм від неї, щоб почали тліти лише невеликі частинки курильного суміші. Далі потрібно прим'яти тютюн тампером і повторити вищеописану процедуру з легким пахканням.
трубку набивають повністю і обкурюють тютюнову камеру до 10 разів, але не варто забувати про те, що тютюн при розкурюванні та курінні розширюється, а тому не варто набивати трубку нарівні з верхом чаші варто залишити 4-5-міліметровий зазор.
Просто залийте бонг теплою водою, додайте будь-які миючі засоби або соду, закрийте всі отвори і добре трясіть його протягом декількох хвилин і потім злийте всю цю рідину. Таким чином, всі поверхневі смоли відразу зникнуть і бонг вже виглядатиме набагато краще =)