Як пити абсент із шампанським?

"Налийте ковток абсенту в келих для шампанського. Додайте крижане шампанське і зачекайте, поки напій не помутніє.", – радив Хемінгуей. Більш точний рецепт такий. У келих флейта наливаємо 45 мл абсенту, заливаємо 140 мл холодного брюта, п'ємо не поспішаючи.

У невеликий шот трохи наливають абсент, на краї укладають ложку і кладуть у неї шматочок цукру. Для подальшого дійства потрібно крижана вода. Вона повільно виливається на цукор і стікає в чарку з абсентом. Лють воду доти, доки абсент не помутніє, після чого залпом випивають напій.

Побічними ефектами надмірного вживання цього напою можуть бути: безсоння, кошмари, тремтіння або озноб, депресія, заціпеніння, психоз, судоми, нудота – тобто прояви абстинентного синдрому, як при зловживанні будь-яким алкогольним напоєм.

Абсент викликає галюцинації. Так, теоретично, це можливо через вміст у напої похідних полину. Однак за сучасних стандартів кількість галюциногенного туйону знижена настільки, що набратися до зеленої феї практично неможливо.

loading
×