Як пити настій із ромашки?
Напій слід вживати після їжі, але не раніше, ніж за годину, тоді ромашка сприяє нормалізації травлення. Невикористана сировина після заварювання можна застосовувати у вигляді компресів та примочок.
Ромашковий чай, випитий зранку натщесерце, повертає красу та свіжість шкіри. Корисні речовини (вітаміни, макро- та мікроелементи) виводять токсини, очищають кров, що покращує стан шкіри. Умивання настоєм ромашки зменшує запалення на шкірі обличчя і робить її більш м'якою.
Настій квіток ромашки аптечної приймають внутрішньо при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, хворобах печінки та жовчовивідних шляхів, метеоризмі, спазмах шлунка; у вигляді клізм – при колітах та геморої; у вигляді полоскань – при запаленні ясен, слизових оболонок, ангін; у вигляді примочок – при екземах, виразках, наривах, …