Як пити ягідні настоянки?

Як правильно пити настоянку? Правила її розпиття зовсім не відрізняються від етикету вживання горілки. Все досить просто: розлив напій по чарках, його відразу випивають. При цьому вкрай небажано охолоджувати настоянку – краще, якщо при подачі залишиться кімнатної температури.

Як правило, настоянки п'ють при температурі не нижче за кімнатну, але деяким подобається додавати лід. Сам процес вживання схожий на розпивання горілки – напій розливають по невеликих стосах і випивають залпом. Солодкі варіанти також прийнято пити з невеликого келиха з ніжкою і додавати до чаю чи кави.

Ідеальні закуски під міцні ягідні настоянки – шашлик, відбивна. Рекомендовані види м'яса – яловичина, свинина, телятина, баранина. Гіркі настоянки на основі імбиру, горіхових перегородок, лимонів чудово поєднуються з іншими м'ясними стравами. Це тушковане, смажене, запечене м'ясо.

loading
×