Як пиво впливає на печінку?

Етиловий спирт – провокатор гепатиту, цирозу та раку. На початковому етапі прийом пива призводить до збільшення та запалення органу. Печінка перестає в повному обсязі виконувати антитоксичну функцію, через що страждає весь організм.Jul 22, 2022

Клітини печінки поступово гинуть; вона зморщується, втрачає свою захисну функцію, від цирозу печінки найчастіше вмирають саме любителі пива. Страждає нервова система; погіршується пам'ять, слабшає увага, порушуються розумові процеси. Як і всякий алкогольний напій, пиво викликає сп'яніння.

Для переробки різних напоїв включаються різні системи. Найгірше змішувати пиво з горілкою та пити алкогольні коктейлі. Вони набагато сильніше ушкоджують печінканіж чиста горілкаа ризик цирозу збільшується на 70%.

Вчені з німецького Університету Ерлангена-Нюрнберга виявили дві речовини, що входять до складу пива, які мають позитивний вплив на печінка. Це хімічна сполука під назвою ксантогумол та ізо-альфа-гіркі кислоти, які містяться в хмелі.

loading
×