Як почистити трібуху без запаху?

Натираємо трібуху звичайною кухонною сіллю, і в такому стані залишаємо на півгодини, після промиваємо її водою і ось трібуха готова для приготування, без специфічного запаху.

Хтось радить довго вимочувати рубець в розчині оцту, але виварювання запаху ефективніше і займе менше часу. Наріжте рубець шматками розміром із долоню, залийте водою, поставте на великий вогонь, доведіть воду до кипіння і дайте недовго, не більше десяти хвилин, покипіти, після чого злийте воду.

З кишки готують різні страви, найчастіше вона входить до складу густих і ситних супів і рагу. В Іспанії в популярний зимовий час суп за мадридським рецептом крім кишки додають хамон, чорисо та морсиллю. У Польщі суп з требухою фляки подають на святковий стіл.

loading
×