Як подати пляшку ігристого?

Діємо за інструкцією:

  1. Беремо охолоджений напій. Одна рука – на пляшці, інша – на пробці. Не трясемо, діємо максимально акуратно. …
  2. Коли пляшку відкрито, відразу розливаємо шампанське. Не поспішаємо, інакше «розгубимо» усі бульбашки. Трохи нахиляємо келих і ллємо напій стінкою.

Спершу зніміть з шийки фольгу і мюзле – особливий дріт, який фіксує пробку. Міцно затисніть пробку рукою, а другий поволі обертайте пляшку так, щоб пробка м'яко розгойдувалася. Коли відчуєте, що пробка починає піддаватися — трохи нахилить пляшку – Так з неї вийде вуглекислий газ.

Курячі або індички грудки, запечені з прянощами, підійдуть до білого та рожевого сухого шампанському. Брют і сухе ігристе можна подати з перепелами. Рожеве напівсолодке ігристе – до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками. Рожеве напівсухе або напівсолодке відмінно поєднується з качкою на грилі.

loading
×