Як покращити смак солоного оселедця?
Поліпшити смак купленого оселедця також допоможе найпоширеніший і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями. Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.
Філе оселедця покладіть у невелику ємність і залийте молоком (500 мл). Поставте ємність у холодильник на 1 годину. Вимочування в молоці дозволить забрати зайву сіль із риби та зробить філе ніжнішим.
Фахівці рекомендують вживати молоки як імуномодулятори, то є, якщо включити їх у раціон харчування на самому початку простудного захворювання, то воно або не розвинеться або пройде у легшій формі. Їх так само, як та рибу, можна, можливо запікати, смажити, додавати в супи та юшку.
Ніж, яким чистили оселедець, можна натерти морквою або сирою картоплею та запах пропаде. Запах риби на ножах зникне, якщо натерти леза нагрітою сіллю, кіркою лимонною або чайною заваркою. Столові прилади також не пахнуть рибою, якщо їх змастити рослинним або вершковим маслом.