Як позбутися гіркоти в листі салату?

Занадто гіркі салатні листя також рекомендують попередньо замочити у холодній воді з парою крапель оцту. Інші способи: занурити в теплу воду на 20 хвилин або додати в саму страву лимонний сік для нейтралізації гіркуватості.

Салат айсберг гірчить: чому і що робити Також причиною гіркоти може стати й те що, що його пізно зірвали з грядки. Листя загрубіло, і в них з'явилося гіркота. Якщо ви хочете виправити салат, позбутися від нього гіркотиРозділіть його на листочки, обріжте корінь.

Причиною природної гіркоти качан і верхнього листя вважається вміст глікозидів. Це її природні захисники від шкідників. Недозрілість будь-якого сорту стає причиною гіркого присмаку.

loading
×