Як позбутися пір'я на качку?

Макнути в окріп. навіть не вмочити, а потримати хвилину-другу. І відразу, поки тушка не охолола, сильно потерти шкіру, деякі навіть шкребуть ножем. Більшість пеньків та пуху при цьому вилізуть, а що залишиться – легко висмикується пальцями.

При ошпарюванні качку опускають на хвилину в гарячу воду, але не окріп (70-80 градусів), а після цього видаляють пір'я. Потім птах підвішують за ноги і як можна швидше обскубують. Такий метод має недолік: м'ясо качки червоніє, а пух уже не можна буде використати.

Найчастіше качку забивають у віці 60 – 65 днів. Момент вибою визначається станом оперення качок: коли вперше повністю виростає пухове покриття. За 18—24 години до забою качки повинні голодувати, але при цьому має бути забезпечений вільний доступ до води. За 10 годин до забою перестають давати воду.

Качку потрібно обскубувати відразу після вибою, поки вона ще тепла. Видаливши велике пір'я (висмикувати їх потрібно проти зростання), приступають до вищипування дрібного пір'я. Насамкінець залишиться позбутися від пуху. Обскуплену качку слід злегка натерти борошном і обпалити за допомогою пальника або над газовою плитою.

loading
×