Як правильно бланшувати сливи?
Щоб прискорити процес сушіння плодів, їх попередньо бланширують: опускають на півхвилини в киплячий розчин харчової соди (на 1 л води 15 г соди), а потім відразу ж промивають у холодній воді. У правильно оброблених слив на шкірці має з'явитися дрібна, трохи помітна сіточка – тріщини на всій поверхні плода.
Щоб сушити домашній чорнослив таким чином, його потрібно покласти на спеціальні грати в один шар. Якщо ґрат немає, сушити можна на звичайному деку, застеляному папером для випічки. Важлива умова: якщо плануєте сушити у духовці половинки слив, їх потрібно класти на решітку або деко шкіркою вниз.
0:582:11Suggested clip 60 secondsМій спосіб СУПЕР ШВИДКО ВИСУШИТИ СЛИВУ без духовки …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Сушена злива, або, по-іншому, чорнослив – це дуже корисні ласощі.Підготовка слив до сушіння
- Видалення кісточок. Сливу розрізають навпіл і виймають серцевину. …
- Бланшування. …
- Після бланшування зливу промивають під проточною водою.
- Наприкінці, плоди ретельно обсушують паперовими рушниками.
Rab. I 3, 1438 AH