Як правильно чистити пастернак?

Пастернак можна, можливо є сирим, запікати чи смажити. За смаком він нагадує моркву чи селеру: дуже ніжний і незвичайний, солодко-пряний. Окрасою святкового столу стане салат зі свіжого пастернака та моркви. Пастернак – Гарний гарнір до м'яса, можна додавати його в суп, готувати з нього пюре або чіпси.

Пастернак, як і морква, можна їсти сирим, додавати в салати, порізавши або натерши на великій тертці. Можна, можливо смажити, варити, тушкувати, запікати, робити з нього чіпси та пюре. З особливо великих коренеплодів пастернака серцевину перед готуванням краще видалити: вона має досить волокнисту структуру та прісний смак.

Коренеплоди пастернака прибирають у перший рік восени у третій декаді вересня-початку жовтня (перед початком заморозків). Прибирання проводять у суху погоду. Коренеплоди акуратно обтрушують від ґрунту, обрізають бадилля, просушують під навісом, складають у невеликі ящики, пересипаючи вологим піском.

loading
×