Як правильно чистити свіжі печериці?

Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою. мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.

Промийте їх під струменем проточної води і відразу викладіть на паперовий рушник. Справа в тому що печериці швидко вбирають вологу, тому довго їх мити не можна і одразу потрібно просушити. Якщо гриби досить чисті, краще просто протерти їх новою ганчіркою, змоченою у воді.

Великий печериця Спочатку скидають щіткою налиплий бруд. Освіжають зріз ніжки. Якщо гриб пролежав у холодильнику кілька днів, то зрізають усю підсохлу частину, оскільки у блюді вона відчуватиметься. Кухарі ніжки із загрубілою «шкіркою» повністю видаляють.

Не треба мити!!! Печериці перед тим як їх підсмажити треба почистити, а не помити як роблять багато хто. Спробуйте і не пошкодуєте. Вони будуть золоті. Адже печериці як губка якщо їх помити вони всю воду вберуть.

loading
×