Як правильно додати розпушувач?

Спеціальні компоненти, додані до борошна, при нагріванні під час випічки виділяють вуглекислий газ та піднімають тісто. Рекомендується використовувати для будь-якого дріжджового тіста. Спосіб застосування: Ретельно перемішати розпушувач тіста з борошном, з розрахунку 15 г розпушувача на 600 г борошна, та приготувати тісто.

Як правило, при згадці розпушувача тесту в рецепті кондитерського виробу мається на увазі пекарський порошок – це і є хімічний розпушувач тіста. Дозування: 60 гр. на 4 л. рідини або 2-4,5% до маси борошна.

Якщо в рецепті немає кислих продуктів, то використовується розпушувач. Якщо вони є – потрібна сода. У соди є ще один плюс – вона прибирає зайву кислинку, а готова випічка не буде надто кислою.

loading
×