Як правильно говорити ечпочмак?

Ечпочмак, учпочма́к, усбосма́к (тат. өчпочмак — «трикутник», башк. өсбосмаҡ) — татарське та башкирське національне блюдо, печінне виріб з прісного, рідше дріжджового тіста, з начинкою з картоплі, баранини, м'яса ( ) та цибулі.

Елеш Тут багато говорити не доведеться, бо елеш схожий на ечпочмак. Їх відмінність у формі та начинці – елеш круглий, а замість яловичини в нього кладуть курячу грудку.

Якщо піднесено подивитися на ечпочмак, він схожий на “Око Всевишнього”, укладений у піраміду, найдавніший релігійний символ ще з давньоєгипетських часів. Їдаючи ечпочмак, Ти стикаєшся з татарським Буттям, з татарською трансцендентністю, незбагненним. Ечпочмак є Любов, і це ще м'яко сказано!

loading
×