Як правильно говориться курча тютюну?

Курча тютюну Курча тютюну, цицилі тютюну (Вант. წიწილა ტაბაკა) – національне блюдо грузинської кухні, курча, смажений на сковороді під пресом.

ОПИС Правильно назва цього стравикурча тапака (Від назви сковороди "тапа", в якій його готують). Мабуть, це одне з найвідоміших і найсмачніших страв грузинської кухні.

Часто цю страву називають «курча тютюну», що хоч і не змінює його смак, але все ж таки – неправильно. Назва «курча тапака» походить від слова «тапа», що в перекладі означає – сковорідка, і, звичайно ж, ніякого відношення до тютюну не має.

Курча тютюну (правильно – тапака) – популярна страва грузинської кухні. Його назва походить від назви грузинської сковороди, у якій готують курка. Його засмажують до хрусткої скоринки з часником і прянощами на особливій сковорідці з кришкою.тапака».

loading
×