Як правильно їсти глід?
Найчастіше використовують саме ягоди, хоча квітки і листя також мають лікувальні властивості. З листя та квіток роблять чай, схожий на звичайний чорний. Ягоди можна їсти як звичайну їжу, а також наполягати на них оцет чи алкоголь, робити з них джеми.
Спосіб застосування та дози. Дорослим по 20-30 крапель 3-4 рази на день до їди. Курс лікування 20-30 днів. Дітям старше 12 років по 10-15 крапель, розведених в 1/4 склянки води до їди. Курс лікування 20-30 днів.
Один із основних компонентів глоду – Урсулова кислота. Вона знімає запалення, допомагає профілактиці онкозахворювань, розширює судини, стимулює вироблення колагену, що добре позначається на природному омолодження організму. Рекомендованою денною нормою вважається прийом 150 грамів глоду.
Плоди глоду можна їсти сирими – без жодної обробки. Також у багатьох країнах світу випускаються цукерки, джеми та желе на їх основі.