Як правильно їсти сашими?

Подають сашими перед основними стравами, як аперитив. Філе риби ріжуть невеликими однаковими шматочками, подають разом з дайконом, васабі, соєвим соусом та імбиром.. Крім того, можуть додавати шматочки огірка, кунжут, ікру.Apr 5, 2021

Як є сашими

  1. сашимі потрібно з'їдати лише за один укус;
  2. не можна вживати багато соєвого соусу, оскільки він перебиватиме весь смак риби – краще злегка вмочувати;
  3. слід є у такому порядку – від світлої риби до темної.

Сашимі прийнято є на самому початку трапези, поки смакові рецептори ще не «втомилися» і можуть відчувати найменші відмінності у смаку та текстурі страви. Подають сашимі найчастіше на подушці з дайкону, з лимоном, огірком, імбиром, васабі та соєвим соусом.

Суші – це грудочки рису, які формують руками. Поверх рису може бути сира, копчена, малосольна риба або морепродукти. Сашимі а — це святковіша страва, що складається тільки з сирої риби і морепродуктів, нарізаних на скибочки. Рис у складі сашимі відсутній.

loading
×