Як правильно їсти шпик?

Їдять шпик, зрізавши шкірку, зчистивши надлишки солі та прянощів і порізавши його на тонкі скибочки. Обсмаживши шматочки шпику, одержують шкварки, витоплений свинячий жир називається смалець.

На зберігання шпик прибираємо у морозильну камеру. А їсти його найсмачніше з чорним хлібом, намазуючи як паштет. Смачного!

Шпик засвоюється швидше і легше, ніж, наприклад, теж багаті на жири вершкове масло і м'ясо. У сала набагато більше корисних властивостей, ніж (як ми звикли вважати) шкідливих. Воно містить вітаміни А, Е, F, Д, С, В, мікроелементи (фосфор, калій, натрій, магній), антиоксиданти, незамінні жирні кислоти.

У каші з котла часто відсутня тушонка і навіть сіль, тому тут солоний шпик може допомогти. Зварити щось зі шпиком також можна спробувати. Як альтернатива холодцю — салат із зелені. Все це, зрозуміло, під час навчань.

loading
×