Як правильно їсти сир пармезан?

Пармезан подають як закуску до білого та червоного вина. Він добре поєднується з виноградом та зеленню. Тертий пармезан додають до салатів, посипають їм різотто, пасту, піцу, поленту, овочеві та м'ясні страви. Сир рівномірно плавиться, утворюючи хрустку скоринку.

У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів Пармезану покривають денну норму кальцію. У Пармезані є бутирилова кислота – речовина, яка розщеплює жирні кислоти і захищає товсту кишку від зростання ракових клітин.

Parmigiano Reggiano, тобто «пармсько-реджійський») – італійський сорт твердого сиру довгого дозрівання, відзначений знаком якості DOP (Denominazione di Origine Protetta – найменування, захищене за походженням). Текстура ламка, сир з нерівним зрізом, кришиться при нарізуванні. Смак ніжний, з пікантним післясмаком.

До сирів подають свіжий білий хліб, житній хліб та крекери. Але обережно із пропорціями: смак сиру не повинен заглушатися смаком хліба. Тверді сири додають також у супи, пасту, в омлети, яєчню та пироги. Він чудово згущує соуси, прекрасний у розплавленому стані (фондю), гармонійно доповнює м'ясні та овочеві страви.

loading
×