19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як правильно харчуватись при дробовому харчуванні?
Харчуватися слід невеликими порціями кожні 3-3,5 години, але не менше 5 разів на день. При цьому не слід допускати сильного почуття голоду, але й не потрібно їсти, коли зовсім не хочеться. Бажано їсти в один і той же годинник. Орієнтовний розмір однієї порції – 300 грамів їжі.
Харчуйте дрібно, то є, невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше ніж п'ять раз на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між їдою не повинен перевищувати 4 години.
Ось стандартний розклад правильного харчування для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:
- сніданок – 7:00;
- 1 перекушування – 10:00;
- обід – до 14:00;
- полуденок – до 16:00;
- вечеря – до 18:00;
- вечірнє перекушування – за 2 години до сну.