Як правильно харчуватись при дробовому харчуванні?

Харчуватися слід невеликими порціями кожні 3-3,5 години, але не менше 5 разів на день. При цьому не слід допускати сильного почуття голоду, але й не потрібно їсти, коли зовсім не хочеться. Бажано їсти в один і той же годинник. Орієнтовний розмір однієї порції – 300 грамів їжі.

Харчуйте дрібно, то є, невеликими порціями об'ємом до 280 г не менше ніж п'ять раз на день. Оптимальний годинник: Перший сніданок – 08:00, другий сніданок – 10:30, обід – 01:30, полуденок – 16:00, вечеря 18:30; Проміжок між їдою не повинен перевищувати 4 години.

Ось стандартний розклад правильного харчування для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:

  1. сніданок – 7:00;
  2. 1 перекушування – 10:00;
  3. обід – до 14:00;
  4. полуденок – до 16:00;
  5. вечеря – до 18:00;
  6. вечірнє перекушування – за 2 години до сну.
loading
×