Як правильно мити крупу?

Промиванні піддається практично вся крупа, але є винятки. Крупи промивають вручну, виходячи з таких пропорцій: на 1 кг зерна приблизно 2,5-3,5 л води. Ретельно очищати зерно потрібно доти, доки зливна вода не буде прозорою – це показник того, що крупа готова до подальшої термічної обробки.

Які крупи можна, можливо не мити Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду та стають непридатними для їжі. Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.

Але є й такі крупи, які мити не можна. Перед варінням не варто промивати водою крупи дрібної фракції: манку та геркулесові пластівці. Не можна промивати булгур, кус-кус, кукурудзяні пластівці. Але всі крупи перед варінням потрібно перебирати та прибирати сміття.

Крупи промивають вручну, теплою водою, з розрахунком на 1 кг зерна приблизно 2.5-3.5л води. Ретельному промиванню потрібно піддавати зерно доти, доки зливна вода не буде зовсім прозорою.

loading
×