Як правильно мити полуницю?

– Висипте полуницю у великий і чистий друшляк (у воді замочувати не потрібно – вони втрачають смак і аромат і швидше псуються); – промийте ягоди під струменем чистої проточної води; – коли вода стіче, акуратно промокніть вимиті ягоди паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу.

Замість кошти можна взяти розчин виноградного чи яблучного оцту з розрахунку 1 столова ложка на літр води. Така обробка допоможе позбавити полуниці від залишків землі та піску, в яких можуть перебувати яйця гельмінтів. Крім того, ягоди в результаті менше псуватимуться і довше зберігатимуться в холодильнику.

Налийте в миску три чашки холодної води та чашку яблучного або винного оцту, потім зануріть полуниці у воду на 5-20 хвилин. Після цього ретельно промийте полуниці холодною водою з-під крана та злийте воду, щоб вона не була кислою на смак.

Відповідь проста – поспішаємо, ліньки до крана з водою донести, іноді аж надто ягода апетитна, але головна причина не в цьому – ягоди полуниці – дуже ніжні, коли ми їх змочуємо водою і миємо, тобто злегка трьом, легко руйнується тонка шкірка, смак при цьому вже не той, якийсь рідкий.

loading
×