Як правильно мити ягоди перед заморожуванням?

Мийте ягоди перед заморожуванням правильно Якщо відірвати їх перед миттям, вода може вплинути на текстуру та аромат ягід. Ожину, малину, шовковицю, смородину, обліпиху та чорницю не промивайте проточною водою, тому що напір води може їх пошкодити.

Перед заморожуванням ягоди проходять обробку: їх перебирають, видаляють забруднення та зіпсовані плоди, миють (за винятком малини та ожини), сушать. Ягоди чутливі до механічних впливів, тому підготовку до заморожуванні слід проводити делікатно, щоб не зашкодити цілісності продукту.

Не намагайтеся заморозити перестиглі ягоди – вони обов'язково "розповзуться" і втратить форму. Ягоди перед заморожуванням необхідно перебрати, вимити, прибрати стороннє сміття та плодоніжки.

loading
×