Як правильно набирати в піпетку?

У піпетку набирають стільки рідини, щоб вона піднялася на 2-3 см вище за відмітку, потім швидко знімають грушу і закривають верхній отвір піпетки вказівним пальцем правої руки, притримуючи піпетку великим та середнім пальцями.

Піпетку слід тримати вертикально чи з нахилом трохи більше 20 градусів. Перш ніж дозувати рідину, двічі наберіть та випустіть її з піпетки. Не перевертайте піпетку з рідиною та не кладіть її горизонтально

Піпетка – тонка порожня трубка із звуженням на кінчику (носику) для дозування не надто в'язких рідин. Використовується для дозування ліків (краплі для очей, носа, вух), кулінарних засобів (ароматизатори, барвники). Але у лабораторній діяльності вони незамінні.

Техніки піпетування

  1. Натисніть на кнопку до першої зупинки.
  2. Зануріть наконечник у розчин, що дозується, і плавно відпустіть кнопку. …
  3. Випустіть розчин, плавно натискаючи на кнопку до першої зупинки. …
  4. Відпустіть кнопку, повернувши її у вихідне положення.
loading
×