Як правильно називається ложка супу?
Половник (кухар) – ківш, велика (об'єм від 50 мілілітрів і більше) розливна ложка з довгу ручку.
Або кухаря. Кухонне начиння у вигляді глибокої ложки об'ємом, як правило, не менше 100 мл з довгою ручкою. Використовується для зачерпування та розливання рідин (супів, компотів, молока, рідких каш).
Половник, кухар або розливна ложка: використовується для того, щоб зачерпнути і перелити в тарілку або чашку бульйон, суп, компот, інші рідкі страви. Неглибокою поварешкою зручно наливати тісто млинця на сковороду.
Існує дві основні версії походження слова «ложка». Фонетично логічним видається походження від слова лог (яр, поглиблення), проте помічено, що літера о докорінно слова перегукується з давньоруського ' (брехня). Про це свідчать відповідні слова у родинних мовах (серб.