Як правильно називається верблюже молоко?

У Казахстані напій вживається влітку і називається шубат. У порівнянні з кумисом Шубат має більш високу жирність (до 8%). Через вимоги до безпеки майже не експортується.

Для людей із чутливою кишковою мікрофлорою його вживання небажане. Відомо, що французи довгий час вивчають властивості казахстанського верблюжого молока та шубата.

У медицині верблюже молоко вважається ідеальним засобом при хворобах серця, а також воно сприяє лікуванню хворих на ясен. Верблюже молоко зміцнює кістки і, особливо корисний людям, які страждають від дефіциту кальцію та кісткового розладу, особливо у разі остеопорозу.

Це молоко має високу харчову цінність, тому що в ньому міститься багато корисних мінералів – заліза, фосфору, сірки і кальцію. Порівняно з коров'ячим молоком у молоці верблюда міститься втричі більше вітамінів С і D, ніж у коров'ячому, а лактози (молочного цукру) та казеїну, навпаки – менше.

loading
×