Як правильно обробити гриби лисички?

Замочувати лисички перед варінням немає необхідності, досить просто добре промити гриби проточною водою. Хоча деякі кулінари вважають за краще все-таки витримати лисички у холодній воді 1-1,5 год., вважаючи, що так вони виходять ніжнішими.

Не можна смажити без варіння У цьому випадку гриби точно горітимуть. Залишать неприємний присмак також лисички, що виросли біля траси і поблизу хвойних рослин. Попередньо відварити краще і куплені заморожені гриби, так як ви точно не знаєте де вони зібрані та чи правильно оброблені перед заморожуванням.

А навіщо замочувати гриби Порада дієтчикам: вимочені гриби, що вбрали навіть незначну кількість рідини, вимагають менше олії для приготування. Справа в тому, що поки гриби випарюють воду, вони не вбирають олію.

loading
×