Як правильно обробити омара?

У кулінарії м'ясо омара вважається делікатесом. У їжу використовується м'ясо з-під панцира, у хвості, ногах, печінка та ікра. З нього готують салати, заливне, крокети, суфле, муси, супи.

У ресторанах омар подається зі свіжим багетом і олією, звичайно в цілісному вигляді, але готовим до вживання. М'ясо на хвості вже відкрите, можете брати його вилкою. Спеціальні щипці служать для роздавлювання кліщів, в яких також дуже смачне м'ясо – потрібно акуратно його висмоктати.

У лобстера не можна є тільки ніс і вуса, оскільки вони можуть спричинити нетравлення шлунка. Все інше в ньому їстівне. Цілого лобстера розламують на частини руками, допомагаючи спеціальними виделкою та щипцями.

loading
×