Як правильно охолоджувати заварний крем?

Щоб заварний крем не пригорав, його потрібно нагрівати в каструлі з товстим дном на невеликому вогні та розмішувати не віником або ложкою, а дерев'яною лопаткою, яка щільно прилягає до дна каструлі. Після варіння крем охолоджують приблизно до 10 ° в холодильнику.Dec 2, 2013

При кімнатній температурі білковий заварний крем збереже свою форму та текстуру протягом 12 годин; в холодильнику – зможе зберігатись до 3 діб. Заморожувати цей крем не рекомендується, він може розшаруватись.

Якщо при приготуванні заварний крем вийшов рідкий і стікає з ложки, не тримає форму, його необхідно загуснути. Можливі причини рідкого заварного крему – Це недостатня кількість борошна або крохмалю. Саме ці інгредієнти є загусником.

Важливо враховувати – зберігати заварний крем у морозилці слід суворо у герметичному контейнері, щоб продукт не вбирав сторонні запахи. Для кращого зберігання заздалегідь накрийте заварний крем харчової плівкою "в контакт".

loading
×