Як правильно палити ладан?

СПОСОБИ РОЗПАЛЮВАННЯ ЛАДАНУ Кутник розжарюємо на вогні кухонної конфорки. Можна покласти його акуратно пінцетом прямо у вогонь і раз на кілька хвилин перевертати. Вугілля має покритися білим попілком. Вугілля досить розігрілося.

жодному разі не кладіть ладан на розпечене червоне вугілля. Спочатку потрібно, щоб вугілля трохи охололо і покрилося попелом. Смолу чи пахощі кладуть прямо на вугілля, але грецький та церковний ладан необхідно класти збоку, щоб він ледве торкався вугілля. Важливо пам'ятати, що чим менше нагрівання, тим тоншим буде аромат пахощів.

Ладан – це ароматична смола ладанного дерева, яка при горінні випромінює сильний запах. Дихати на нього взагалі кажучи і не потрібно. Але запах ладана люблять священнослужителі та застосовують у богослужбових обрядах.

В домашніх умовах ладан найчастіше використовується віруючими під час посилених молитов про здоров'я чи заспокоєння когось із рідних та близьких, а також під час читання інших молитов, у тому числі акафістів та канонів.

loading
×