Як правильно пити самбуку, що горить?

Помилуйтеся красивим синім полум'ям, яке дають олії від рослинних екстрактів у складі. Через 5-8 секунд згасіть вогонь, ніби задуваєте свічки, і випийте напій одним ковтком. Є цілком екстремальний спосіб вживання палаючої самбуки — її підпалюють у роті.

"Вогненний" спосіб подачі самбуки полягає в наступному. Беруть два однакові келихи для самбуки, один наповнюють. Потім самбуку підпалюють на кілька секунд. Акуратно, щоб не загасити полум'я, переливають лікер у другу склянку.

Зазвичай у чашку з гарячим напоєм додають трохи Самбуки, але можна просто запивати лікер кави або чай. Не наливайте багато лікеру – розрахувати дію міцного алкоголю у гарячому вигляді складно.

Традиційний італійський спосіб вживання самбука con mosca (буквально "з мухами"); самбуку подають із трьома кавовими зернами, кинутими в напій. Вони символізують здоров'я, багатство та щастя. Самбуку п'ють і в чистому вигляді дуже сильно охолодженої як діжестив. Напій підпалюють у стосі, дають горіти.

loading
×