Як правильно поминати померлого на 9 день?

9 днів: поминки. Про небіжчика в цей день слід згадувати лише добре, щоб не зашкодити йому під час Божого Суду. Допомогти можуть і церковні поминання: у храмі доцільно замовити молитву за упокій, панахиду. Поминальні традиції 9-го дня включають скромний обід без спиртних напоїв.

Як правильно рахувати дев'ять днів Вважати потрібно безпосередньо від дати смерті (Не від похорону). Час смерті важливий: якщо людина померла до полудня, то поминки влаштовують на восьмий день. Потрібно, щоб минуло не більше 9 діб з моменту смерті. Поминальна дата ніяк не залежить від дня похорон.

Перед організацією поминального столу на 9 день (дев'ятина) слід відвідати церква і замовити панахиду по покійному, а також відслужити молебень.На столі повинні бути:

  • кутя;
  • вуха або будь-який інший суп;
  • каші;
  • борошняні вироби (пироги, млинці);
  • компот чи кисіль.
loading
×