Як правильно приготувати собу?

Гречану локшину зазвичай не солять під час варіння, оскільки через це вона може склеїтися. Після приготування локшину потрібно відкинути на друшляк або сито і сполоснути під проточною холодною водою або в мисці. Це необхідно, щоб миттєво зупинити процес варіння.

Як і скільки варити собу, використовуючи каструлю: Наллємо воду (на 150 г локшини – 1,5 л), доведемо до кипіння. Висипаємо суху локшину, проваримо протягом 4-5 хвилин, періодично помішуючи. Відкинемо готову собу на сито або друшляк і добре промиємо холодною водою.

В Японії соба дуже популярна як фастфуд, хоча її також готують у дуже дорогих ресторанах та вдома. Подається найчастіше до столу охолодженої без бульйону, з соусом цую в спеціальній чашці, а іноді з гарячим бульйоном як суп-локшина.

loading
×