Як правильно промити мак?

Спочатку мак потрібно залити водою та почекати, поки зерна осядуть на дно. Потім слід акуратно злити рідину з сорому, що залишився на поверхні, а мак відкинути на сито з дуже дрібними осередками і знову промити чистою водою.

макові зерна містять у собі масло, яке при довгому зберіганні зерен може гірчити, що надає неприємного присмаку всьому зерну, тому важливою процедурою приготування маку є заливка зерен окропомПід впливом гарячої води масло витікає і утворює плівку на поверхні води, яку необхідно злити.

Сухий мак залити великою кількістю окропу, так, щоб вода покривала зерна шаром 3-4 см. Це робиться для того, щоб під впливом гарячої води з маку вийшло масло, яке може дати гіркоту, якщо мак старий. Тому цю воду надалі зливаємо. Дати постояти 30-40 хвилин, можна довше.

Мак містить у собі масло, яке при довгому зберіганні зерен може стати гіркуватим на смак та зіпсувати твою випічку. Щоб цього не сталося, мак запарюють окропом приблизно на 30-40 хвилин, і тоді гіркота йде.

loading
×