Як правильно проростити насіння гарбуза?

Замочування насіння За пару днів до посадки наберіть в невелику ємність гарячої води, помістіть насіння і залиште там на 3-4 години. Через кілька годин дістаньте насіння, ретельно промийте проточною водою і добре просушіть.

Після того, як ви розсортували насіння гарбуза і відібрали "пузатенькі" і великі, їх варто підготувати до посадки. Спочатку їх потрібно замочити: спочатку на пару годин опустити в гарячу (близько 45 ° С) воду; потім витримувати до наклеювання загорнутими у вологу тканину за кімнатної температури (зазвичай це 2-3 дні).

До появи поростків може пройти до п'яти діб, залежно від якості насіння. Не варто пророщувати насіння довші, ніж на 0,3 см – довші проростки набувають неприємного гіркого смаку.

loading
×