Як правильно розморожувати форель?

Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.

Обов'язково додайте у воду сіль за формулою "1-2-10": на кілограм продукції – 2 літри води та 10-15 грамів кухонної солі. Невелика рибка відтає через 1,5-2 години, більше – через 3-4 години. Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу у холодильнику (на нижній полиці), покривши її харчовою плівкою.

Не варто розморожувати рибу у теплій чи гарячій воді, адже при температурі води 35-40 градусів рибний білок втрачає свої властивості та вбирає гарячу. воду замість втраченого м'язового соку та мінеральних солей. Така риба набуває неприємного запаху і стає несмачною.

loading
×