Як правильно розморозити заморожену рибу?
Швидко розморозити рибку можна помістивши її ємність із холодною водою. Теплу або гарячу воду температурою вище +25° використовувати не можна, оскільки якість продукту різко погіршиться. Оптимальна температура для швидкого розморожування без втрати смакових якостей становить від +15 ° до +20 °.
Перед приготуванням рибу необхідно розморозити те щоб максимально зберегти її поживну цінність. Порада наших технологів: у жодному разі не поміщайте морозиво тушку чи філе риби у теплу чи гарячу воду. При температурі вище 40 ° С структура білка м'язових тканин починає руйнуватися.
Щоб смачно приготувати рибу, необхідно розморозити її згідно з правилами, прийнятими в кулінарному середовищі у кухарів. Головне правило: розморожуйте рибу у холодильнику, бо ні в холодній воді, ні при кімнатній температурі, ні тим більше в мікрохвильовій печі розморожувати рибу не можна.