18Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як правильно розрахувати меню на весілля?
У середньому кожен гість за 5-7 годин застілля з'їсть близько півтора кілограма їжі. Пропорції страв будуть приблизно рівними, тобто кожному потрібно подати 250-300 грамів холодних закусок, салатів, гарячих закусок, основної страви з гарніром, десерту та фруктів..
Розрахунок кількості їжі на банкеті
- Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
- Салати – 200-250 грн. …
- Гарячі закуски – 100-150 грн. …
- Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
- Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
- Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
- Торт – 100-150 гр.
Jul 6, 2017
Зразковий розрахунок меню для банкетного столу на 50 гостей виглядає так:
- холодні закуски – 300 г/чол.;
- салати та свіжі овочі – 250 г/чол.;
- гарячі закуски – 120 г / чол.;
- м'ясні та рибні страви – 250 г/чол.;
- гарніри – 150 г / чол.;
- фрукти та десерти – 200 г/чол.;
- торт – 150 г/чол.
Салатів має бути у сумі близько 150 г на людини. Після холодних закусок подаються гарячі страви: відбивні, котлети, печена риба, шашлики, стейки, жульєни, м'ясні рулети та інші делікатеси. Цю їжу готують із розрахунку 200 г на одного гостя. Крім їжі, на весіллі присутні алкогольні та безалкогольні напої.