Як правильно розрахувати меню на весілля?

У середньому кожен гість за 5-7 годин застілля з'їсть близько півтора кілограма їжі. Пропорції страв будуть приблизно рівними, тобто кожному потрібно подати 250-300 грамів холодних закусок, салатів, гарячих закусок, основної страви з гарніром, десерту та фруктів..

Розрахунок кількості їжі на банкеті

  1. Холодні закуски – 150-200 грн. на людину (сири, овочева та м'ясна нарізка, риба, гриби);
  2. Салати – 200-250 грн. …
  3. Гарячі закуски – 100-150 грн. …
  4. Гарячі страви з м'яса та риби – 200-250 гр. …
  5. Гарнір до гарячого – 100-150 грн. …
  6. Фруктова тарілка – 100-150 гр. …
  7. Торт – 100-150 гр.

Jul 6, 2017

Зразковий розрахунок меню для банкетного столу на 50 гостей виглядає так:

  1. холодні закуски – 300 г/чол.;
  2. салати та свіжі овочі – 250 г/чол.;
  3. гарячі закуски – 120 г / чол.;
  4. м'ясні та рибні страви – 250 г/чол.;
  5. гарніри – 150 г / чол.;
  6. фрукти та десерти – 200 г/чол.;
  7. торт – 150 г/чол.

Салатів має бути у сумі близько 150 г на людини. Після холодних закусок подаються гарячі страви: відбивні, котлети, печена риба, шашлики, стейки, жульєни, м'ясні рулети та інші делікатеси. Цю їжу готують із розрахунку 200 г на одного гостя. Крім їжі, на весіллі присутні алкогольні та безалкогольні напої.

loading
×