Як правильно розрахувати націнку?

Націнку у грошовому еквіваленті вважають за такою формулою: Ціна продажу – Вартість закупівлі. Націнку у відсотках вважають наступним чином: (Ціна продажу – Вартість закупівлі) / Вартість закупівлі * 100.

У відсотковому вигляді маржу розраховують за формулі:

  1. Маржа = (ціна продажу – закупівельна ціна)/ціна продажу * 100% …
  2. Торгова націнка = ціна продажу – закупівельна ціна …
  3. Торгова націнка = (ціна продажу – закупівельна ціна)/закупівельна ціна * 100%

Багато в чому вона визначається тим, за якою ціною ви продаєте товар. Для того, щоб отримати прибуток, потрібно встановити торгову націнку на товар – надбавку до закупівельної ціни. В середньому націнка на одяг та взуття складає 60-100%, біжутерію та сувеніри – 200-300% і більше, побутову техніку – 10-60% тощо.

Націнка встановлюється у відсотках від собівартості страви та розраховується за формулою: (ціна продажу – собівартість)/собівартість * 100%. Приклад того ж «Цезаря» (400-100)/100*100%=300%.

loading
×