Як правильно розтопити цукор у каструлі?

Половину цукру висипати в глибоку каструлю з товстим дном і поставити на плиту, щоб він розплавився. Цукор треба перепалити, довести його до такого стану, щоб він нагадував мазут чи нафту. Дим йтиме коромислом.

Сотейник з товстим дном добре сполосніть холодною водою, всипте цукор та додайте воду. Поставте сотейник на невеликий вогонь і прогрійте до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Заважайте акуратно, не забризкуючи стінки сотейника.

Всипте в сотейник 5 столових ложок коричневого цукру, додайте нарізаний шматочок вершкового масла|мастила|. Поставте сотейник на середній вогонь. Як тільки олія розтопиться, зменште вогонь до мінімуму. Готуйте, помішуючи, до повного розчинення цукру у маслі.

loading
×