19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як правильно розводити пресовані дріжджі?
Розводити пресовані дріжджі (сирі дріжджі, свіжі дріжджі) не потрібно. Їх можна просто розфарбувати поверхнею сусла. Вони не потребують активації. Але для зручності їх можна спочатку розвести в невеликій кількості теплої води.
З пресованих слід приготувати суспензію (на 1 частину дріжджів 3 – 4 частини теплої води температурою 35 – 38 ° С), а потім влити її в заміс тесту. Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації.
Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.
Дріжджі кришатися в теплу воду, не вище 40 градусів і потім до них додають трохи цукру із загальної кількості інгредієнтів, які потрібні для тіста. Можна також додати 1-2 столові ложки борошна, також із загальної кількості, але це необов'язково.