Як правильно розводити пресовані дріжджі?

Розводити пресовані дріжджі (сирі дріжджі, свіжі дріжджі) не потрібно. Їх можна просто розфарбувати поверхнею сусла. Вони не потребують активації. Але для зручності їх можна спочатку розвести в невеликій кількості теплої води.

З пресованих слід приготувати суспензію (на 1 частину дріжджів 3 – 4 частини теплої води температурою 35 – 38 ° С), а потім влити її в заміс тесту. Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації.

Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.

Дріжджі кришатися в теплу воду, не вище 40 градусів і потім до них додають трохи цукру із загальної кількості інгредієнтів, які потрібні для тіста. Можна також додати 1-2 столові ложки борошна, також із загальної кількості, але це необов'язково.

loading
×