Як правильно штолен чи штолен?

Штоллен (Нім. Stollen, від ньому. Stolle – букв. «горбиль», також крістштоллен ньому.

Штолленце кекс довгастої форми з великим вмістом прянощів, родзинок, горіхів, цукатів і рясно посипаний цукровою пудрою. На вигляд він повинен нагадувати загорнутого в білосніжну пелюшку новонародженого Ісуса. Ця різдвяна випічка зберегла свою первозданну форму протягом століть.

Сьогодні багато хто пече до новорічних свят традиційні німецькі різдвяні кекси. штолени. Випікати їх потрібно на початку грудня, а потім прибирати "дозрівати" до свята. Але різдвяний кекс — дуже примхлива випічка і рідко у когось виходить з першого разу.

В ідеалі готовий штоллен повинен пролежати 3 – 4 тижні. Для цього його потрібно загорнути в лист пергаменту і зберігати в холодному сухому місці.

loading
×