Як правильно сказати хінкалі?

Слово «хінкалі», як і інші слова, запозичені з грузинського у початковій формі, не схиляється. Тому правильно розмовляти: «ресторан з хінкалі», «вечеря з хінкалі» та «мрії про хінкалі».

Хінкалі (Вантаж. ხინკალი) – страва грузинської кухні з гірських областей Пшаві, Мтіулеті і Хевсуреті в Грузії, що набула поширення в інших районах Кавказу і по всьому колишньому СРСР. Різновид дамплінгів.

Хінкалі
вантаж. ხინკალი
Країна походженняГрузія
Компоненти
Основнітісто та яловичина

Хінкалі їдять тільки руками, хоча зараз багато хто притримує вилкою або чіпляє за хвіст. Головне – не проколювати виделкою, інакше весь бульйон витікає. Тому спочатку надкушуйте хінкалі, обережно випивайте бульйон, а потім обережно доїдайте. Якщо хінкалі охолонули, то їх не треба підігрівати – краще посмажити в олії.

loading
×