Як правильно стерилізувати та закочувати банки?

Нам знадобиться каструля, в яку ми заливаємо воду і кидаємо кришки для закруток, а зверху одягаємо друшляк і на нього ставимо вниз шийкою. банки. Над окропом банкам вистачає 10-15 хвилин до повного очищення від мікроорганізмів. Після цього слід просушити в перевернутому вигляді і використовувати за призначенням.

У духовку можна класти закручуються кришки. Не стерилізуйте кришки з гумками, оскільки вони можуть розплавитися. Їх потрібно прокип'ятити у воді 10-15 хвилин. Закрийте духовку та встановіть температуру 100–110 °C.

Наповнені банки прикрийте кришками, не закочуючиі поставте на дно каструлі з водою на дерев'яні грати або рушник з таким розрахунком, щоб вода не доходила до кришок на 1,5-2 см. Банки Нагрійте до початку кипіння води і витримайте при помірному кипінні 20-40 хвилин.

Не так важливо, як саме ви будете стерилізувати банкиАле їх завжди необхідно заздалегідь готувати, тобто промити і оглянути. Хтось використовує для миття ємностей харчову соду, хтось господарське мило та додаткові засоби для чищення, хтось миє в посудомийній машині.

loading
×