19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як правильно сушити фрукти у сушарці?
Які фрукти сушать у сушарці:
- будь-які цитрусові, включаючи апельсини, грейпфрути, мандарини, лимони та цедру;
- яблука;
- груші;
- персики, абрикоси, нектарини;
- банани;
- екзотичні фрукти (ківі, манго, папайя, ананаси та інші).
Фрукти потрібно нарізати тонкими часточками – не більше 5 мм завширшки. Сушать їх за нормальної температури 60–65 °З. Час сушіння потрібно виставляти на кшталт фрукта: ківі висушується за дві години, банан — за чотири, а яблука та груші – за 8-16 годин. Персики та абрикоси сушать близько 10 години, попередньо теж нарізають.
Як правильно сушити фрукти і овочі Тонким шаром викладаємо один вид овочів або фруктів. Сушимо при температурі не більше 80 градусів приблизно 8-12 годин. При цьому духовку потрібно відкрити, щоб була циркуляція повітря. Періодично овочі та фрукти потрібно перевертати, а ягоди перемішувати.