Як правильно сушити ягоди та фрукти?

Сушіння починають при температурі 45 ° С, через 3-4 год її піднімають до 60 ° С, а потім і до 75-80 ° С. Щоб отримати продукт вищої якості, рекомендується двічі-тричі в процесі сушіння робити перерви на 4-5 год, охолоджуючи плоди на повітрі, так як при швидкому нагріванні з них починає витікати сік.

Як правильно сушити фрукти і овочі Тонким шаром викладаємо один вид овочів або фруктів. Сушимо при температурі не більше 80 градусів приблизно 8-12 годин. При цьому духовку потрібно відкрити, щоб була циркуляція повітря. Періодично овочі та фрукти потрібно перевертати, а ягоди перемішувати.

Необхідно помістити ягоди на решітку духовки та підтримувати температуру 60-65 °С. Можна також викласти ягоди на лист, застелений фольгою. Дверцята духовки треба відкрити, щоб виходила волога. Під час сушіння важливо стежити, щоб ягоди не підгоряли, не пересохли і не злиплися, помішуючи їх дерев'яною лопаткою.

Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні. Найкраще для зберігання фруктів і ягід підійде комора або горище. Тільки за таких умов сушені продукти збережуть усі свої корисні властивості на тривалий час.

loading
×