Як правильно сушити яловичину?

Яловичина натирають меленим червоним перцем, втираючи спецію якнайкраще. Залишилось підвісити м'ясо у холодному сухому місці. Також можна солити м'ясо у діжці, натерши сіллю і накривши кришкою. Протягом п'ятнадцяти днів м'ясо солиться, а потім його виймають, полоскають у холодній воді та просушують.

Для сушіння м'яса у духовці необхідно встановити режим з вентиляцією, або сушити з прочиненими дверцятами при температурі 50-60 градусів. По часу сушіння м'яса може тривати близько 12 годин.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогрітій духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.

Оксана, для пом'якшення м'яса (будь-якого, і яловичини з телятиною в тому числі) добре змастити його олією і збризкати оцтом і залишити так на годину. М'ясо гарантовано пом'якшиться. А ще щоб м'ясо при гасінні не ставало жорстким, важливо готувати його на дуже повільному вогні та у невеликій кількості рідини.

loading
×