Як правильно та корисно приготувати броколі?

Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити броколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти та покласти в холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.

Подавайте капусту як гарнір до м'яса, робіть з нею салати або вживайте окремо. Допускається посипати сіллю капусту, прованськими травами або іншими спеціями. Також смачно їсти броколі зі сметаною або грецьким йогуртом із гірчицею.

Розберіть броколі на суцвіття і викладете на лист, злегка змащений олією. Додайте до капусти олію, подрібнений часник, сіль і перець і добре перемішайте. Запікайте при температурі 220 °C протягом 10-15 хвилин. Не забувайте, що чим довше готувати броколітим м'якше вона буде.

loading
×